Google-account straks verplicht voor gebruik van Fitbit-fitnesstracker

Google-account straks verplicht voor gebruik van Fitbit-fitnesstracker

Eigenaren van een Fitbit zijn straks verplicht om een Google-account aan hun apparaat te koppelen, anders is de fitnesstracker niet meer te gebruiken. Dat heeft Fitbit via de eigen website bekendgemaakt. Google, dat zich ook steeds meer richt op gezondheidsdiensten, nam Fitbit voor een bedrag van 2,1 miljard over. Op dit moment kunnen gebruikers de fitnesstracker alleen met een Fitbit-account gebruiken.

Vanaf volgend jaar wordt het mogelijk om een Google-account aan een Fitbit te koppelen en zal het gebruik van dergelijke accounts ook al deels verplicht worden. Wie een nieuwe Fitbit wil activeren zal hiervoor een Google-account moeten gebruiken zodra de optie is gelanceerd. Ook voor het gebruik van bepaalde features zal een Google-account verplicht zijn.

Wie op dit moment van een Fitbit-account gebruikmaakt kan zijn Fitbit overzetten naar een Google-account of het huidige account blijven gebruiken totdat Google de ondersteuning hiervan stopt. Fitbit-accounts blijven tot begin 2025 ondersteund. Nadat de ondersteuning van Fitbit-accounts is gestopt zijn de fitnesstrackers alleen nog met een Google-account te gebruiken. Google zegt dat het richting de lancering van de nieuwe account-optie met meer informatie zal komen.

Eerder maakten Amnesty International en de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF hun privacyzorgen kenbaar over de overname van Fitbit door Google en ook het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) noemde de overname een privacyrisico.

Bron: https://www.security.nl/posting/768916/Google-account+straks+verplicht+voor+gebruik+van+Fitbit-fitnesstracker?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.