Google verhelpt actief aangevallen zerodaylek in Chrome 103

Google verhelpt actief aangevallen zerodaylek in Chrome 103

Google heeft voor de vierde keer dit jaar een beveiligingsupdate uitgebracht voor een actief aangevallen zerodaylek in Chrome. De kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2022-2294, bevindt zich in het WebRTC-onderdeel van Chrome, dat browsers van Real-Time Communicatie (RTC) voorziet, zoals online video.

De impact van de kwetsbaarheid is als “high” beoordeeld. Het gaat in dit geval om beveiligingslekken waardoor een aanvaller in het ergste geval code binnen de context van de browser kan uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen en zo gevoelige informatie van gebruikers te stelen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder.

Beveiligingslekken met het stempel “high” zijn op zichzelf niet voldoende om een systeem over te nemen. Hiervoor zou een tweede kwetsbaarheid zijn vereist, bijvoorbeeld in het onderliggende besturingssysteem. Google geeft geen details over de doelwitten van de waargenomen aanvallen en hoe ze precies plaatsvinden.

De kwetsbaarheid in kwestie was gevonden door een onderzoeker van antivirusbedrijf Avast en op 1 juli gerapporteerd aan Google. Verder verhelpt de nu uitgebrachte update ook twee andere kwetsbaarheden waarvan de impact door Google als “high” is beoordeeld.

Google Chrome 103.0.5060.114 is beschikbaar voor macOS, Linux en Windows. Updaten zal op de meeste systemen automatisch gebeuren. Dit kan in het geval van actief aangevallen kwetsbaarheden echter tot zeven dagen duren. Gebruikers die direct de update willen ontvangen zullen een handmatige controle moeten uitvoeren.

Bron: https://www.security.nl/posting/759586/Google+verhelpt+actief+aangevallen+zerodaylek+in+Chrome+103?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.