Groot Amerikaans schooldistrict getroffen door ransomware-aanval

Groot Amerikaans schooldistrict getroffen door ransomware-aanval

Het op één na grootste schooldistrict van de Verenigde Staten is getroffen door een ransomware-aanval wat voor aanzienlijke verstoringen van de digitale infrastructuur heeft gezorgd. Het Los Angeles Unified School District (LAUSD) telt ruim 660.000 leerlingen en 25.000 leraren. Het district had vorig jaar, mede vanwege coronasteun, een budget van 13,8 miljard dollar.

Dit weekend raakten systemen van het schooldistrict besmet met ransomware, waardoor de website offline ging, alsmede mailservers en het systeem waarmee leraren lessen publiceren en aanwezigheid bijhouden. Ook diensten voor leerlingen en ouders waren onbereikbaar. Ondanks de omvangrijke verstoring van systemen zullen de scholen in het schooldistrict vandaag gewoon zoals gepland hun deuren openen.

Na ontdekking van de aanval bracht het Witte Huis het ministerie van Onderwijs, de FBI en het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het ministerie van Homeland security samen om ondersteuning te bieden.
Details over de aanval, zoals hoe de aanvallers wisten binnen te dringen, zijn niet gegeven. In eerste instantie sprak het schooldistrict nog over “technische problemen”. Later vandaag wordt er naar verwachting meer informatie gegeven.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/767130/Groot+Amerikaans+schooldistrict+getroffen+door+ransomware-aanval?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.