Hoe houdt u uw kind veilig op het internet? Cyberveiligheid voor kinderen

Hoe houdt u uw kind veilig op het internet? Cyberveiligheid voor kinderen


Als u een kind heeft, is de kans groot dat het toegang heeft tot het internet. Hoewel het internet voor kinderen van jongs af aan werelden opent en de betekenis van infotainment verandert, heeft u zich ooit afgevraagd hoe veilig uw kleintje online is? Wist u dat 72% van de kinderen wereldwijd wordt blootgesteld aan cyberdreigingen, waaronder cyberpesten en hacken? Omdat kinderen vaak naïef en onwetend zijn, zijn aanvallers in de leeftijd van 8 tot 12 jaar het meest doelwit van dergelijke misdrijven.

Hoe kun je ervoor zorgen dat kinderen veilig blijven op het internet?

Hier zijn een paar tips die u in uw huishouden kunt volgen om de online veiligheid van uw kinderen te vergroten:

Op een recente tech-conferentie die werd voorgezeten door ’s werelds grootste cyberbeveiligingsleverancier Palo Alto Networks, zei het hoofd cyberveiligheid van de regering van de VAE, Zijne Excellentie Dr. Mohamed Hamad Al Kuwaiti: “Je moet deze cultuur van cyberbeveiliging en veilige digitale transformatie aan onze kinderen leren, zodat ze veilig blijven op het internet.”

Of we het nu leuk vinden of niet, de wereld en de technologie veranderen, en we kunnen die groei niet altijd controleren. Wat we wel kunnen controleren is hoe onze kinderen omgaan met het internet. Stel vanaf het begin enkele basisregels op voor hun internetgebruik. Hieronder staan enkele voorbeelden:

-I zal niet mijn apparaat gebruiken voor meer dan 30 minuten na de lunch.

-I zal niet het internet gebruiken zonder toezicht van een volwassene.

-I zal niet sociale media accounts bezitten of beheren (totdat ik meerderjarig ben).

-I zal een volwassene raadplegen als ik twijfels heb over het internet.

-I zal niet mijn apparaat gebruiken tijdens het eten of tijdens het schoolwerk.

-I zal nooit iets kopen of de financiële informatie van mijn ouders online delen.

-I zal al mijn wachtwoorden delen met mijn ouders voor mijn veiligheid.

-I zal geen andere app gebruiken dan die ik mag gebruiken.

Hoewel je niet altijd elke beweging van je kind kunt bespioneren, kunnen verschillende apparaattools je helpen het internetgebruik van je kind te volgen en in de gaten te houden. Zowel iOS als Android hebben ingebouwd ouderlijk toezicht, respectievelijk Screen Time en Family Link. U kunt SafeSearch inschakelen voor toepassingen zoals YouTube en ongepaste websites blokkeren in uw webbrowsers. Een extra stap die niet altijd nodig is, is het gebruik van toepassingen of software van derden zoals Net Nanny, Family Time, enz. om bepaalde websites te blokkeren en de internetverkenning van uw kind in te dammen. Neem regelmatig de zoekgeschiedenis van uw kind door om er zeker van te zijn dat het geen misbruik maakt van het internet.

Een van de beste manieren om uw kind veilig te houden op het internet is door thuis een warme, geruststellende sfeer te creëren. Voer eerlijke, inzichtelijke gesprekken over het internet met uw pre-tiener/tiener en moedig hen aan om naar u toe te komen met hun twijfels en angsten. Vaak zoeken kinderen hun toevlucht in een onveilige omgeving en verbergen ze hun negatieve ervaringen op internet, zoals cyberpesten, uit angst om berispt te worden of “in de problemen te komen”. Zorg ervoor dat u de eerste persoon bent bij wie ze aankloppen voor welke internetgerelateerde problemen dan ook.

Gevraagd naar hoe je kinderen veilig kunt houden op het internet, zei Wendi Whitmore, de CEO van Palo Alto Networks: “Veel ouders zijn (sociale media) accounts begonnen om het leven van hun kinderen vast te leggen en dat is geweldig vanuit het oogpunt van documentatie. Maar ouders moeten zich ervan bewust zijn dat hun kind dan een enorme online voetafdruk krijgt, zelfs als baby, vooral in termen van hun online identiteit.”

Tegenwoordig stellen veel online influencers en ‘mommy bloggers’ hun hele online identiteit als ouders. Maar dit massale niveau van ‘sharentingkan leiden tot zeer nadelige gevolgen voor het kind als het opgroeit. Niet alleen stelt u uw kind bloot aan Digitale ontvoering – een soort online identiteitsdiefstal, maar het kan ook cyberbullies en andere uitbuiters uitnodigen. Kinderen zijn te jong om de diepe, langdurige effecten van het internet te beseffen en te begrijpen. Een online aanwezigheid is een zeer persoonlijke zaak, en uw kind kan ertegen kiezen. Het beste zou zijn te wachten tot uw kinderen oud genoeg zijn om hun toestemming te geven voordat u begint met het publiekelijk delen van hun doen en laten met uw online aanhang.

Indien goed gebruikt, is het internet een levensveranderend instrument voor kinderen. Niet alleen is het enorm leerzaam, maar het verbetert ook de communicatie en sociale vaardigheden van je kinderen. Maar het internet kan ook een bron zijn van uitbuiting, oplichting en online roofdieren. Dit is waar uw rol als ouder om de hoek komt kijken: het introduceren van “de cultuur van cyberveiligheid” om ervoor te zorgen dat uw kind veilig blijft op het internet, zelfs zonder u in de buurt.

Copyright © 2022 Khaleej Times. Alle rechten voorbehouden. Geleverd door SyndiGate Media Inc. (Syndigate.info).Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.