Meta start campagne tegen iMessage en stelt dat WhatsApp veiliger is

Meta start campagne tegen iMessage en stelt dat WhatsApp veiliger is

Meta is een nieuwe advertentiecampagne tegen Apples iMessage gestart waarin het beweert dat WhatsApp meer privacy biedt en veiliger is. WhatsApp kreeg vorig jaar nog een boete van 225 miljoen euro wegens het overtreden van de AVG. De nieuwe campagne werd gisteren door Mark Zuckerberg op Facebook en Instagram aangekondigd.

Volgens de ceo van Meta biedt WhatsApp end-to-end versleuteling die tussen iPhones en Android werkt, alsmede binnen groepsgesprekken. Verder merkt Zuckerberg op dat het met WhatsApp mogelijk is om in te stellen dat alle nieuwe chatberichten na een bepaalde tijd verdwijnen. Ook noemt hij de mogelijkheid om back-ups end-to-end versleuteld op te slaan. Een optionele feature die eind vorig jaar werd geïntroduceerd. Zuckerberg besluit zijn bericht door te stellen dat deze features niet in iMessage aanwezig zijn.

De nieuwe advertentie is onder andere te zien bij het Penn Station in New York. Daarnaast is WhatsApp ook een reclamevideo gestart waarin het end-tot-end communiceren via de chatapp wordt genoemd.
Zuckerberg krijgt de nodige kritiek op de campagne, mede vanwege de manier waarop Facebook met data van gebruikers omgaat. Vorige maand kreeg Instagram, ook onderdeel van Meta, nog een boete van 405 miljoen euro wegens het overtreden van de AVG.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/771408/Meta+start+campagne+tegen+iMessage+en+stelt+dat+WhatsApp+veiliger+is?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.