Microsoft geeft organisaties advies voor uitfaseren Exchange Server 2013

Microsoft geeft organisaties advies voor uitfaseren Exchange Server 2013

Nog een aantal maanden en dan stopt Microsoft de ondersteuning van Exchange Server 2013. Op 13 april 2023 verschijnen de laatste beveiligingsupdates voor de populaire mailserversoftware. Microsoft heeft vandaag een informatie gepubliceerd waarin het beschrijft hoe organisaties Exchange Server 2013 binnen hun omgeving kunnen verwijderen, om vervolgens naar Exchange Server 2016 of 2019 over te stappen.

In het artikel wordt onder andere het uitschakelen en verwijderen van de servers beschreven. Zo kan Exchange 2013 pas worden uitgefaseerd wanneer alle mailboxes naar de nieuwe Exhange-servers zijn gemigreerd, aldus het Exchange Team. Wanneer alle data van Exchange 2013 is gemigreerd naar een nieuwere Exchange-versie wordt aangeraden om de Exchange 2013-servers voor een week in onderhoudsmodus te zetten, om zo eventuele onvoorziene problemen te observeren. Dit geeft organisaties de mogelijkheid om deze problemen op te lossen voordat er echt afscheid van de Exchange 2013-servers wordt genomen.

“Samengevat, bij het uitfaseren van Exchange 2013 zijn de belangrijkste overwegingen het plannen van de uitfasering en monitoring, om zeker te weten dat niets meer met de te verwijderen servers verbinding maakt”, besluit het Exchange Team.

Bron: https://www.security.nl/posting/766442/Microsoft+geeft+organisaties+advies+voor+uitfaseren+Exchange+Server+2013?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.