Microsoft roept organisaties op om Internet Explorer 11 nu al uit te schakelen

Microsoft roept organisaties op om Internet Explorer 11 nu al uit te schakelen

Afgelopen juni stopte Microsoft de ondersteuning van Internet Explorer 11 op Windows 10. Het uiteindelijke uitfaseren van de browser vindt in de twee fases plaats. Microsoft roept organisaties nu op om hier niet op te wachten en zelf alvast te beginnen met het uitfaseren van Internet Explorer 11 via de “Disable IE Policy“, bij voorkeur voor 1 november van dit jaar.

Tijdens de eerste fase van het uitfaseringsproces worden gebruikers bij het gebruik van IE11 doorgestuurd naar Microsoft Edge. Om binnen organisaties grote verstoringen te voorkomen zullen niet alle systemen tegelijkertijd naar Edge worden doorgestuurd. Op deze manier moeten eventuele problemen met bijvoorbeeld interne applicaties en websites snel zijn te identificeren. Deze “redirection” fase zal de komende maanden op alle Windows 10-systemen plaatsvinden waar IE11 wordt uitgefaseerd.

Tijdens de tweede fase zal Internet Explorer 11 via een toekomstige Windows-update permanent worden uitgeschakeld. Dit zal via het standaard Windows-updateproces plaatsvinden. Organisaties die al klaar zijn om afscheid van IE11 te nemen worden door Microsoft opgeroepen om de Disable IE Policy te gebruiken, zodat ze meer controle over het uitfaseringsproces hebben.

“Door van deze policy gebruik te maken kun je met je gebruikers je eigen planning maken en de overgang overeenkomstig communiceren. Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer IE in je omgeving wordt uitgefaseerd”, aldus Microsofts Bailey Reid. Zodra organisaties de Disable IE Policy inschakelen wordt alle IE-activiteit naar Edge doorgestuurd. Ook worden IE11-iconen van het Startmenu en Taakbalk verwijderd.

Aangezien veel organisaties tegen het einde van het jaar geen grote it-aanpassingen meer doorvoeren en er ook rekening met de feestdagen gehouden moet worden, adviseert Microsoft om de Disable IE Policy voor 1 november toe te passen om zo verrassingen en verstoringen te voorkomen, mochten interne websites die alleen met IE werken zijn gemist.

Bron: https://www.security.nl/posting/768065/Microsoft+roept+organisaties+op+om+Internet+Explorer+11+nu+al+uit+te+schakelen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.