Microsoft wijst organisaties op einde ondersteuning Exchange Server 2013

Microsoft wijst organisaties op einde ondersteuning Exchange Server 2013

Nog iets meer dan negen maanden en dan stopt Microsoft met de ondersteuning van Exchange Server 2013. De mailserversoftware zal dan geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Ook worden er vanaf 11 april 2023 geen tijdszone-updates en bugfixes meer doorgevoerd en kan er ook geen beroep meer op technische support voor problemen worden gedaan. Dat laat Microsoft nogmaals aan organisaties weten.

Vanwege de risico’s om niet meer ondersteunde software te gebruiken adviseert Microsoft organisaties om zo snel mogelijk naar Exchange Server 2019 of Microsoft 365 te migreren. Eind vorig jaar liet securitybedrijf Rapid7 weten dat er 69.000 Exchange 2013-servers op internet te vinden waren. Begin volgend jaar stopt Microsoft ook de ondersteuning van Windows 8.1.

Bron: https://www.security.nl/posting/758460/Microsoft+wijst+organisaties+op+einde+ondersteuning+Exchange+Server+2013?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.