NAB Business & Consumer Insights: Cyber Security Attacks & Scams (april 2023)

NAB Business & Consumer Insights: Cyber Security Attacks & Scams (april 2023)


Hoe wijdverbreid zijn aanvallen &; scams &; hoe reageren bedrijven &; consumenten?

Door

Overzicht

Cyberveiligheid betreft de bescherming van computersystemen die op het internet zijn aangesloten. Overheden, bedrijven en organisaties, maar ook miljoenen consumenten in Australië vertrouwen dagelijks op deze verbindingen. Cyberspace, zoals het vaak wordt genoemd, is het middel dat criminelen gebruiken in een digitale wereld. De resultaten zijn velerlei, maar omvatten misdrijven als oplichting, fraude, afpersing en spionage.

Uit onderzoek van NAB blijkt dat meer dan 1 op de 5 Australiërs en iets meer dan 1 op de 10 bedrijven (MKB) alleen al in de afgelopen 12 maanden het slachtoffer is geworden van een cyberaanval, zwendel of datalek. Gemiddeld hebben Australiërs 569 dollar verloren, terwijl het gemiddelde verlies voor KMO’s 19.400 dollar bedroeg. Ongeveer 1 op de 3 Australiërs vindt het moeilijk om vertrouwen te hebben of voelt zich machteloos en kwetsbaar.

Zie voor meer informatie het volledige rapport NAB Economic Research – Scams and Cyber Security (april 2023).Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.