Proton VPN komt met browser-extensies voor Google Chrome en Firefox

Proton VPN komt met browser-extensies voor Google Chrome en Firefox

Vpn-provider Proton VPN komt met browser-extensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox, zo heeft het bedrijf in de roadmap voor het eerste deel van 2023 bekendgemaakt. Proton VPN biedt al apps voor Android, iOS, Windows, macOS, Linux en Chromebooks. Om de vpn-dienst op meer platformen en apparaten mogelijk te maken komt er nu ook een browser-extensie. Een testversie hiervan zou eind dit jaar nog moeten verschijnen.

Verder krijgt ook de ingebouwde adblocker “NetShield” een update. Dit onderdeel van de Proton VPN-app blokkeert trackers, advertenties en malware. Straks krijgen gebruikers te zien hoeveel advertenties, trackers en malware zijn geblokkeerd, waar die vandaan komen en hoe ze zijn geblokkeerd. Deze update staat voor begin 2023 gepland.

Bron: https://www.security.nl/posting/774040/Proton+VPN+komt+met+browser-extensies+voor+Google+Chrome+en+Firefox?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.