Signal vraagt publiek om voor Iraanse gebruikers TLS-proxy op te zetten

Signal vraagt publiek om voor Iraanse gebruikers TLS-proxy op te zetten

Signal heeft het publiek gevraagd om een TLS-proxy op te zetten waarmee gebruikers in Iran de overheidscensuur daar kunnen omzeilen. De Iraanse autoriteiten hebben de toegang tot Signal, WhatsApp, Instagram en andere diensten geblokkeerd. Vanwege de blokkades in Iran werd vorig jaar al de TLS-proxy bedacht, die vanwege de nieuwe blokkades opnieuw onder de aandacht is gebracht..

Iraanse Signal-gebruikers kunnen via deze servers verbinding met Signal maken. Volgens de chatapp heeft het gebruik van de proxy geen gevolgen voor de veiligheid van het chatverkeer. Om niet worden geblokkeerd lijkt de Signal TLS-proxy op normaal versleuteld webverkeer. Voor elke proxy-server wordt een geldig TLS-certificaat gegenereerd, wat het lastiger moet maken om het verkeer te fingerprinten dan bij een statisch zelf-gesigneerd certificaat het geval zou zijn.

Gebruikers zouden niets van de proxy moeten merken. De Signal-app maakt een normale TLS-verbinding met de proxy en de proxy stuurt alle ontvangen bytes door naar de Signal-service, aldus Meredith Whittaker, de kersverse president van Signal. Daardoor is het verkeer ook niet zichtbaar voor de proxy-beheerder, zo voegt ze toe. Daarnaast is Signal bezig met onderzoek naar andere methodes om de Iraanse overheidscensuur te omzeilen die geautomatiseerd en eenvoudiger werken.

Bron: https://www.security.nl/posting/768944/Signal+vraagt+publiek+om+voor+Iraanse+gebruikers+TLS-proxy+op+te+zetten?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.