USP Tonga wint eerste ‘Capture the Flag’ cyberbeveiligingsuitdaging


cyberveiligheid uitdaging

Vlag veroveren gewonnen door USP Tonga. 15 juli. Foto:AHC

USP Tonga heeft de cyber security incident response challenge gewonnen, ook bekend als ‘Capture the Flag’, die werd gehouden door Tonga’s Computer Emergency Response Team (CERT) en Australië, als onderdeel van Tonga’s Cyber Resilience Week.

Deelnemers waren onder andere Tupou Tertiary Institute en de University of the South Pacific Tonga, de publieke sector, de Tonga Women in ICT (TWICT) Netwerk, de strijdkrachten van Zijne Majesteit en de nationale reservebank van Tonga. Ze werkten samen in teams om belangrijke cyberbedreigingen aan te pakken, zoals ransomware, datalekken en phishing.

“De toekomst van cybercapaciteiten in Tonga is rooskleurig,” zeiden de facilitatoren van Retrospect Labs en het Australian Cyber Security Center.

Ze waren onder de indruk van de technische, communicatieve, probleemoplossende en leiderschapsvaardigheden die de hele dag werden getoond, aldus de Australian High Commission.

Een leiderschapsprijs werd uitgereikt aan een vertegenwoordiger van His Majesty’s Armed Forces.

cyberbeveiligingsuitdaging

Tupou Tertiair Instituut. 19 juli, Nuku’alofa, Tonga. Foto:AHC

cyber security uitdaging

Deelnemers aan de cyberuitdaging. 19 juli, Nuku’alofa, Tonga. Foto:AHC

Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.