VS kijkt naar nationaal alarmnummer voor cyberincidenten bij het mkb

VS kijkt naar nationaal alarmnummer voor cyberincidenten bij het mkb

Amerikaanse mkb-bedrijven die met een cyberincident te maken krijgen kunnen mogelijk in de toekomst via een nationaal alarmnummer voor cyberincidenten bij de autoriteiten aankloppen. Twee adviescommissies van het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security hebben dit recentelijk tijdens een commissiebijeenkomst geadviseerd.

Eén van de adviescommissies, voorgezeten door George Stathakopoulos, vicepresident corporate information security bij Apple, adviseerde dat het CISA met een “311” campagne komt, waarbij het een alarmnummer en workshops opzet voor mkb-bedrijven die met een cyberincident te maken hebben. Ook een andere adviescommissie van het CISA kwam met het advies om een apart alarmnummer te starten.

CISA-directeur Jen Easterly laat weten dat zij de adviezen zal bekijken. Het instellen van een apart nationaal alarmnummer voor cyberincidenten is niet nieuw. Zo biedt het Australische Cyber Security Centre (ACSC) een noodnummer waar organisaties 24 uur en 7 dagen per week voor cyberadvies terechtkunnen. Deze “Cyber Security Hotline” werd onder andere ingezet bij de Log4j-kwetsbaarheid.

Bron: https://www.security.nl/posting/758073/VS+kijkt+naar+nationaal+alarmnummer+voor+cyberincidenten+bij+het+mkb?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.