Cisco waarschuwt voor vervalste switches en adviseert software-upgrade

Cisco waarschuwt voor vervalste switches en adviseert software-upgrade

Cisco waarschuwt organisaties voor vervalste switches en adviseert een software-upgrade uit te voeren om zo verkeerde hardware te detecteren. Volgens Cisco vormt de illegale grijze markt een groot risico voor organisaties die al dan niet bewust ongeautoriseerde tweedehands, third-party of gestolen netwerkapparatuur kopen. Met name Cisco’s 2960X/2960XR-switches worden in dit circuit aangeboden.

Cisco claimt dat vervalste switches ongewoon gedrag kunnen vertonen en “normale systeemoperaties” kunnen verstoren. Om vervalste hardware en software te detecteren maakt Cisco gebruik van verschillende maatregelen en technieken, waaronder secure boot, een hardware trust anchor, een secure unique device identifier (SUDI) en digitaal gesigneerde software images.

Organisaties krijgen nu het advies om hun Cisco Catalyst 2960X/2960XR-switches te upgraden naar IOS-versie 15.2(7)E4 of nieuwer voordat ze het apparaat aan hun netwerk toevoegen. De genoemde IOS-versies maken gebruik van SUDI-verificatie om eventueel vervalste switches te detecteren. Verder adviseert Cisco om apparatuur alleen via geautoriseerde partners aan te schaffen.

Bron: https://www.security.nl/posting/752529/Cisco+waarschuwt+voor+vervalste+switches+en+adviseert+software-upgrade?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.