Demonstratie in Amsterdam voor vrijlating programmeur Tornado Cash

Demonstratie in Amsterdam voor vrijlating programmeur Tornado Cash
Protest links en rechts…
Dit is zo’n protest waar je denkt, wat een vieze mensen er wel niet zijn.
Crimineel gedrag goed proberen te praten, en diefstal recht proberen te lullen.

Daarnaast heerst er de angst dat de aanhouding van de Tornado Cash-ontwikkelaar een precedent schept waarbij opensource-programmeurs verantwoordelijk worden gehouden wanneer anderen hun code voor malafide doeleinden zouden gebruiken.

Je moet dit project zien als een soort van verkapte Popcorn Time.
Helaas zijn er manieren om dit project de nek om te draaien, vooral als de ontwikkelaar niks doet om iets tegen misbruik wat te doen, en het staat nu op de sanctie lijst bij de US.

Ze handelen volgens de wet in geld, of het nu crypto is of niet, het is officieel een valuta, en als hier aan witwassen e.d. gedaan wordt, moet een bedrijf ook zoals Tornado Cash, hier iets tegen doen om te voorkomen dat zoiets gebeurd, net zoals elke andere valuta payment gateway.

Bron: https://www.security.nl/posting/765227/Demonstratie+in+Amsterdam+voor+vrijlating+programmeur+Tornado+Cash?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.