Edge krijgt nieuwe Smartscreen-library om phishingsites beter te detecteren

Edge krijgt nieuwe Smartscreen-library om phishingsites beter te detecteren

Microsoft heeft de Smartscreen-library die Edge gebruikt voor het detecteren van phishingsites en malafide bestanden naar eigen zeggen volledig vernieuwd, waardoor gebruikers van de browser nu beter beschermd zouden moeten worden. De library is volgens Microsoft volledig herschreven en maakt gebruik van nieuwe “phishingsensoren” en meer “threat intelligence” signalen om malafide sites te detecteren.

De nieuwe Smartscreen-library zou gebruikers vanaf Edge 103 ook sneller tegen nieuwe dreigingen moeten beschermen. Voor bedrijven die met de nieuwe Smartscreen-library tegen compatibiliteitsproblemen aanlopen is de legacy versie van Defender Smartscreen nog beschikbaar. Hiervoor heeft Microsoft een tijdelijke policy toegevoegd die tot de komst van Microsoft Edge versie 108 is te gebruiken.

Bron: https://www.security.nl/posting/769697/Edge+krijgt+nieuwe+Smartscreen-library+om+phishingsites+beter+te+detecteren?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.