Google rondt miljardenovername van securitybedrijf Mandiant af

Google rondt miljardenovername van securitybedrijf Mandiant af

Google heeft de miljardenovername van securitybedrijf Mandiant afgerond. De deal, waar een bedrag van 5,4 miljard dollar mee is gemoeid, werd in maart van dit jaar aangekondigd. Mandiant werd begin 2014 nog door securitybedrijf FireEye overgenomen. Vorig jaar werden de oplossingen van FireEye aan een andere partij verkocht en vond er een scheiding tussen beide bedrijven plaats.

Mandiant kwam de afgelopen jaren geregeld in het nieuws wegens onderzoek naar omvangrijke cyberaanvallen, zoals de SolarWinds-aanval. Google is daarnaast al enige tijd bezig om via Google Cloud allerlei “security operations” aan te bieden. Mandiant wordt onderdeel van Google Cloud, maar blijft de eigen naam behouden. Daarnaast wil Google de informatie van Mandiant binnen de eigen portfolio gaan gebruiken.

Bron: https://www.security.nl/posting/767853/Google+rondt+miljardenovername+van+securitybedrijf+Mandiant+af?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.