Steam-gebruikers doelwit van “browser-in-the-browser” phishingaanval

Steam-gebruikers doelwit van “browser-in-the-browser” phishingaanval

Gebruikers van het populaire gamingplatform Steam zijn het doelwit van een phishingaanval waarbij van de “browser-in-the-browser” techniek gebruik wordt gemaakt. Dat laat securitybedrijf Group-IB weten. Bij deze techniek laat een malafide website een inlogpop-up zien met de url van een legitieme website.

Gebruikers kunnen deze url ook kopiëren en plakken. De betreffende pop-up is echter niet van de legitieme website afkomstig. Zodra gebruikers via deze pop-up inloggen worden hun inloggegevens naar de aanvaller gestuurd. Wanneer het slachtoffer tweefactorauthenticatie voor zijn Steam-account heeft ingeschakeld vraagt de pop-up om deze informatie.

Group-IB adviseert gebruikers om te controleren dat nieuw geopende vensters ook zichtbaar in de taakbalk zijn. “Anders is het browservenster nep”, aldus het securitybedrijf. Verder wordt aangeraden om het venster te resizen. Als dit niet kan, is dit ook een aanwijzing dat het om een nagemaakt browservenster gaat.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/767844/Steam-gebruikers+doelwit+van+%22browser-in-the-browser%22+phishingaanval?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.