Hoe uw bedrijf zijn cyberbeveiliging verrassend kosteneffectief kan beschermen


Cybersecurity is cruciaal voor elk bedrijf. Het helpt uw organisatie, personeel en klanten te beschermen tegen cyberaanvallen. Zo verkleint u de kans op identiteitsdiefstal, datalekken, ransomware en vele andere soorten cyberdreigingen.

Uw bedrijf is wettelijk verplicht om te proberen uw personeel en klanten tegen dergelijke aanvallen te beschermen. En met cyberaanvallen die constant hoog zijn (vorig jaar, 39% van de bedrijven zei dat ze een aanval moesten blokkeren) is cyberbeveiliging nog nooit zo belangrijk geweest.

Kosten zijn vaak een grote zorg voor elk bedrijf als het gaat om cyberbeveiliging. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. Hier zijn enkele manieren om cyberbeveiliging op een kosteneffectieve manier te implementeren.

1. Gebruik standaard cyberbeveiligingsmethoden.

De meeste moderne bedrijven delen voortdurend informatie via communicatietechnologie om zaken te kunnen doen. Als deze informatie wordt onderschept of gestolen, kan dat enorme gevolgen hebben voor uw organisatie.

Om dit te proberen te voorkomen, is het belangrijk om uzelf vertrouwd te maken met het NCSC Cyber Assessment Framework of NIST. Beide kunnen u helpen ontdekken welke risico’s uw bedrijf loopt en hoe u deze gevaren het best kunt beperken. Vervolgens kunt u een weloverwogen beleid of kader opstellen dat uw team kan volgen.

Door dit te doen, geeft u uw team toegang tot een efficiënte en goedkope manier om cyberdreigingen te vermijden. U zorgt er ook voor dat u ten minste voldoet aan de wettelijke basisvereisten om uw bedrijf, team en klanten te beschermen.

2. Regelmatig cyberbeveiligingstrainingen geven

Gebruik een webinar platform om al uw werknemers te leren hoe ze cyberbeveiligingsbedreigingen kunnen vermijden. Een webinar is hiervoor ideaal omdat het al uw werknemers bereikt, of ze nu op locatie of op afstand werken. Zorg ervoor dat u deze training regelmatig houdt, want cyberdreigingen veranderen voortdurend en cybercriminelen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om u te pakken te krijgen.

Beveiligingstraining is belangrijk omdat het uw werknemers in staat stelt bedreigingen te herkennen en gevaar te vermijden als ze er een tegenkomen.

Omdat uw bedrijf zo zwaar leunt op computers en technologie, is het van cruciaal belang dat u datalekken en ransomware vermijdt, omdat dit uw organisatie veel geld kan kosten. Bovendien kan het ook ernstige schade toebrengen aan haar reputatie.

3. Investeer in wat kosteneffectieve cyberbeveiliging.

Wat u ook doet en hoe voorzichtig u ook bent, het blijft belangrijk om te investeren in ten minste enkele cyberbeveiligingstools. Hackers zijn altijd op zoek naar manieren om de beveiliging van uw bedrijf binnen te dringen, op zoek naar manieren om eventuele zwakheden uit te buiten.

Het gebruik van cloudgebaseerde cyberbeveiligingstools of het benutten van kosteneffectieve cyberbeveiligingsopties kan uw bedrijf op de lange termijn veel geld en verstoring besparen.

Hoeveel geld u moet uitgeven hangt van veel verschillende dingen af en moet zorgvuldig worden beoordeeld, maar het beschermen van uw bedrijf tegen cybercriminelen is van cruciaal belang en mag niet worden onderschat.

4. Neem een cyberverzekering

Met een cyberverzekering kunt u uw bedrijf beschermen tegen financiële problemen als gevolg van cyberaanvallen. Dit kan een financiële uitgave vooraf betekenen, maar als uw bedrijf over veel gevoelige informatie beschikt, kan het een verstandige investering zijn.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.