Wees cyber-waakzaam op uw cruise met deze cyberbeveiligingstips – Het laatste hackingnieuws

Wees cyber-waakzaam op uw cruise met deze cyberbeveiligingstips – Het laatste hackingnieuws


Het is zo fijn om af en toe te kunnen reizen, vooral als je maandenlang vastzit op je werk. De ultieme nachtmerrie is echter dat je telefoon wordt gehackt of je identiteit wordt gestolen tijdens je vakantie! Hoewel er altijd risico’s zijn, kun je veel ervan beperken met een paar verstandige stappen. Hier zijn manieren om je digitale leven en je telefoon veilig te houden tijdens een cruise.

Vertel de bank dat u op vakantie bent

Op koers blijven met uw cyberbeveiligingsverplichtingen begint al ver voor de aankoop van uw cruiseticket. Het eerste wat u moet doen tijdens de planningsfase is uw bank bellen en hen op de hoogte stellen van uw reisplannen. Op die manier bent u er zeker van dat uw bankkaart werkt wanneer u hem nodig hebt en voorkomt u onnodige hartaanvallen. Verlies geen kostbare ontspanningstijd tijdens uw cruises vanuit Southampton door een bankvertegenwoordiger te moeten bellen! Vertel hen van tevoren waar u naartoe gaat en hoe lang u weg wilt blijven om problemen te voorkomen.

Bewaar uw telefoon op een veilige plaats

Als iemand uw telefoon steelt, is dat een noodgeval dat onmiddellijke aandacht vereist. De dief heeft toegang tot je financiële gegevens, je persoonlijke identiteit en alle foto’s die je op je toestel hebt opgeslagen. Stel je voor wat voor schade ze kunnen aanrichten met al die gegevens tot hun beschikking! In plaats van te wachten tot het noodlot toeslaat, kunt u ervoor kiezen uw waardevolle telefoon te beschermen tegen plakkerige handen. Probeer enkele van deze telefoonbesparende ideeën:

  • Hang hem aan een koord
  • Stop het in je jaszak
  • Plaats het in een armband
  • Plaats het op een riemholster
  • Plaats het in een handtas
  • Stop het in je voorste broekzak
  • Plaats het in een speciale zak

Welke manier van bescherming u ook kiest, zorg ervoor dat u altijd weet waar het is en het met een simpele handbeweging kunt controleren.

Vergrendel uw telefoon met een numerieke code

Uw telefoon heeft een beveiligingsfunctie die indringers aan de oppervlakte kan blokkeren: de pincode. Op de meeste telefoons is een eenvoudige 4-cijferige toegangscode beschikbaar die toegang verhindert tenzij de juiste toetsencombinatie wordt ingevoerd. Het is een van de beste functies om te gebruiken voor fysieke apparaten en is verrassend effectief in het afschrikken van snuffelaars. In het geval dat uw toestel wordt gestolen, kan het u genoeg tijd geven om het op afstand te vergrendelen of de telefoon helemaal te vervangen. De code is een eenvoudige, maar effectieve beveiligingsmethode die u altijd actief moet houden.

Gebruik alleen beveiligde Wi-Fi

Cruiseschepen kunnen openbare Wi-Fi-diensten aanbieden die iedereen kan gebruiken. Deze zijn gemakkelijk gecompromitteerd, dus blijf er zo ver mogelijk vandaan! Zoek in plaats daarvan naar beveiligde Wi-Fi die inloggegevens vereist zoals een gebruikersnaam, wachtwoord of abonnement. Controleer of het netwerk WEP of WPA2 gebruikt en een firewall heeft voor meer veiligheid. Over het algemeen zullen netwerken die wachtwoorden vereisen deze beveiligingsprotocollen al gebruiken als onderdeel van hun netwerkinfrastructuur.

Bezoek alleen veilige websites

Hoewel u tijdens het surfen op het web elke website kunt bezoeken, doe uw best om alleen de beveiligde websites te bezoeken om veilig te blijven. Beveiligde websites versleutelen uw gegevens zodat snuffelaars ze niet kunnen bekijken. Een gemakkelijke manier om te controleren of de beveiliging in orde is, is de URL: Als er helemaal aan het begin https:// staat, dan is hij beveiligd! Maak er een gewoonte van om bij elke sessie te controleren of de website beveiligd is, om volledige privacy te garanderen.

Sluit het internet af als u het niet gebruikt

Hackers kunnen je telefoon alleen aanvallen als je verbonden bent met het internet. Maak het ze moeilijker om je informatie te stelen door de gateway helemaal af te sluiten! Als je het internet niet hoeft te gebruiken, blokkeer dan alle verbindingen met het wereldwijde web door de Wi-Fi-mogelijkheden van je telefoon uit te schakelen. Dit kunt u doen door naar het menu “instellingen” te gaan en op het pictogram “Wi-Fi” te tikken om de functie onmiddellijk te verwijderen. Het beste kunt u het internet uitschakelen als u slaapt of lange tijd bezig bent, zoals tijdens het eten of tijdens een ritje.

Hackers zijn tegenwoordig overal, en cruises vormen daarop geen uitzondering. Als u maatregelen neemt om uw digitale leven en uw telefoon veilig te houden, kunt u met een gerust hart van uw vakantie genieten. Volg een van de bovenstaande tips om cyberwaakzaamheid tijdens uw reis te garanderen.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.