NAS-apparaten Zyxel via kritieke kwetsbaarheid op afstand over te nemen

NAS-apparaten Zyxel via kritieke kwetsbaarheid op afstand over te nemen

NAS-apparaten van fabrikant Zyxel zijn door middel van een kritieke kwetsbaarheid op afstand over te nemen. Het versturen van een speciaal geprepareerd udp-pakket maakt remote code execution mogelijk, zo waarschuwt Zyxel dat firmware-updates heeft uitgebracht om het probleem te verhelpen. De kwetsbaarheid (CVE-2022-34747) is aanwezig in de Zyxel NAS326, NAS540 en NAS542.

Mogelijk is het probleem, dat op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld is met een 9.8, ook in oudere NAS-apparaten aanwezig. Zyxel stelt dat bovenstaande modellen kwetsbaar zijn en nog met updates worden ondersteund. Gebruikers wordt aangeraden om de beschikbaar gemaakte firmware-updates te installeren. De drie genoemde NAS-modellen zijn in het verleden het doelwit geweest van ransomware-aanvallen en een variant van de beruchte Mirai-malware, die besmette apparaten inzette voor het uitvoeren van ddos-aanvallen.

Bron: https://www.security.nl/posting/767238/NAS-apparaten+Zyxel+via+kritieke+kwetsbaarheid+op+afstand+over+te+nemen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.