Politie geeft waarschuwing voor phishingmails over energietoeslag

Politie geeft waarschuwing voor phishingmails over energietoeslag

De politie waarschuwt burgers vandaag om alert te zijn op phishingmails en -sms’jes over een eenmalige tegemoetkoming voor de energierekening. De link in de berichten wijst naar een phishingsite waar onder andere persoonlijke gegevens en een bankrekeningnummer worden gevraagd. Zodra de gegevens zijn ingevuld worden slachtoffers gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker.

“Hiermee proberen de criminelen onder meer uw bankgegevens te bemachtigen. In deze telefoongesprekken wordt potentiële slachtoffers vaak voorgehouden dat er fraude is gepleegd met hun bankrekening en dat ze hun geld kunnen veiligstellen door het tijdelijk naar een andere rekening over te boeken”, aldus de politie. De Fraudehelpdesk laat desgevraagd tegenover Security.NL weten dat het geen toename van dergelijke mails ziet.

Bron: https://www.security.nl/posting/766412/Politie+geeft+waarschuwing+voor+phishingmails+over+energietoeslag?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.