Apple zet Lockdown-modus in iOS 16 en macOS 13 in tegen cyberaanvallen – Computer – Nieuws

Apple zet Lockdown-modus in iOS 16 en macOS 13 in tegen cyberaanvallen – Computer – Nieuws

In mijn ervaring is JIT lang niet per se nodig, tenzij je veel gebruik maakt van slechtgebouwde React-gedrochten. Met wat inspanning zijn zelfs de zwaardere frontendframeworks prima te draaien met slechts interpretatie in plaats van JIT.

Ik draai zelf nog wel eens Bromite als Firefox kuren heeft (op Android, waar alternatieve browserengines gelukkig een optie zijn) en daarin heb ik JIT ook standaard uit staan. De meeste sites werken echt prima eigenlijk, alleen bij webgames en zware grafische interfaces merk je dat de telefoon wat moeite heeft. Safari moet wel heel slecht zijn als je er in het dagelijks leven daadwerkelijk iets van merkt.

Met een beetje geluk brengt lockdown modus mensen ertoe om minder (slechtgebouwde) javascript te gebruiken, maar ik vermoed dat dat helaas niet zo snel zal gebeuren.

MDM lijkt me zoiets dat sowieso maar beter standaard geblokkeerd kan staan, de meeste mensen hebben het niet nodig en als je MDM aan de verkeerde partij geeft ben je wel echt goed de sjaak. MDM-permissies maken onder andere stalkerware mogelijk, iets wat vooral een risico is voor mensen die door hun partner worden misbruikt. Apple heeft een goede lockdown op die troep, maar helaas slipt er nog wel eens iets tussen de vingers van de reviewers door. Als je beperkingen voor dit soort dingen oplegt (wat Apple altijd doet vanwege hun monopolie op de app store), laat het dan onderdeel zijn van een heel proces dat bij bestelling of door de Apple Store moet worden ontgrendeld. Het is niet alsof je zomaar opeens je persoonlijke apparaat aan een bedrijf koppelt, en dat moet je ook niet willen.

[Reactie gewijzigd door GertMenkel op 7 juli 2022 07:21]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198798/apple-zet-lockdown-modus-in-ios-16-en-macos-13-in-tegen-cyberaanvallen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.