‘Bezorgde burgers zorgen niet voor grote problemen bij vinden plekken 5G-masten’ – Tablets en telefoons – Nieuws

‘Bezorgde burgers zorgen niet voor grote problemen bij vinden plekken 5G-masten’ – Tablets en telefoons – Nieuws

[…]

Wie garandeert dat dat nu niet het geval is?

Het feit dat er behoorlijke overlap zit in de onderzoeken aangaande dit onderwerp.

[…]

Dus je erkent hier het zwaktepunt van wetenschap.

Wees nou even duidelijk: je hebt geen vertrouwen in wetenschap, maar alleen als het jouw onderbuikgevoel onderschrijft. Je maakt dagelijks gebruik van voorwerpen die zich op wetenschappelijke bevindingen berusten, waarvan sommige voorwerpen zelfs van levensbelang zijn. Het is hypocriet.

[…]

Wetenschappers staan soms lijnrecht tegenover elkaar. De vraag is welke uitkomst breed geaccepteerd wordt. De uitkomst met het meeste financiële gewin, of de uitkomst die ons beperkt in ‘vooruitgang’

Je snapt het nog steeds niet, het heeft niks met acceptatie te maken. Wetenschap is geen instituut die om de zoveel tijd met een definitieve bevinding komt. Als wetenschappers lijnrecht tegenover elkaar staan dan komt dat omdat het betreffende onderwerp niet goed onderzocht is. Gelukkig worden onderzoeken alleen geplaatst in het journal als deze voldoet aan kwaliteitseisen die o.a. stellen dat alle informatie die nodig is om de bevindingen te reproduceren aanwezig moeten zijn. Dat zorgt ervoor dat iedereen de uitkomst kan verifiëren.

[…]

Deze stelling is feitelijk onjuist.

Nope. Als we niet kunnen vertrouwen op een proces wat ons dichterbij waarheid en onontdekte kennis brengt dan we ooit gaan komen, dan houdt alles op. Letterlijk, we kunnen dan alles gaan opdoeken wat je leven lief is, van voedsel tot onderdak, medische ingrepen tot entertainment. Nagenoeg alles is tot stand gekomen met, of gebaseerd op, de wetenschap.

[…]

Die zie ik niet inderdaad. Noodzaak wordt gecreëerd, die was er niet. En de noodzaak mag ten koste gaan van wat? Dat 2 mensen per jaar wereldwijd kanker krijgen door straling, dat 100 mensen wereldwijd kanker krijgen, dat 2000000 mensen kanker krijgen? Waar ligt de grens?

Waar héb je het over? Hoe kom je erbij dat mensen kanker krijgen van straling die allang aanwezig was maar nu anders word ingezet? Moeten we ook gaan onderzoeken of het vorm van een glas uitmaakt wanneer je water drinkt, omdat een vierkant glas kankerverwekkend zou kunnen zijn omdat onderbuikgevoel?

De noodzaak is er omdat 4G niet meer voldoet, het schaalt niet mee met de hoeveelheid verbindingen die gemaakt worden.

[…]

Ook hier erken je dus dat er mogelijk op lange termijn effecten aan het licht kunnen komen die men eerder niet had (kunnen) voorzien. Dat is precies wat ik probeer duidelijk te maken.

Nee, je probeert je onderbuikgevoel uit te leggen en dat gaat niet omdat je het nergens op kan baseren.

Je snapt wetenschap niet dus wantrouw je het. Je snapt 5G niet, dus wantrouw je het. Eigenlijk wil je gewoon niet je blik verbreden, komt het op neer.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/199020/bezorgde-burgers-zorgen-niet-voor-grote-problemen-bij-vinden-plekken-5g-masten.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.