Bloomberg: Apple Watch krijgt mogelijk thermometer om koorts vast te stellen – Tablets en telefoons – Nieuws

Bloomberg: Apple Watch krijgt mogelijk thermometer om koorts vast te stellen – Tablets en telefoons – Nieuws

Zoals standaard in de geneeskunde kom je tot een diagnose door een combinatie van factoren, bv:
Medische voorgeschiedenis
Anamnese
Klacht
(Technisch) onderzoek

Als ik het goed lees, werd bij @Pret de Apple Watch data niet gebruikt voor een diagnose, maar als ondersteunend bewijsmateriaal.
Die data, gekoppeld aan bv. een bepaalde klacht, kan de cardioloog naar een bepaalde richting duwen. Als een Holter tot 2x toe geen significante data oplevert, wordt de patiënt naar huis gestuurd zonder diagnose, terwijl er wel een potentieel levensbedreigend probleem is.

In België is bv. Fibricheck (een app die met de camera checkt op afib) door de zorgverzekeraars terugbetaald, net omdat het klachten kan opsporen wanneer ze zich voordoen, en het aantal dure, nutteloze technische onderzoeken kan verminderen.

Als het goed zit, zal een arts nooit een diagnose stellen zonder echte medische apparatuur en uiteraard zijn eigen kennis. Hoewel, deze statement zal binnen 10 jaar waarschijnlijk helemaal niet meer kloppen 😉

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198674/bloomberg-apple-watch-krijgt-mogelijk-thermometer-om-koorts-vast-te-stellen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.