Cyberbeveiligingsbedrijf NetRise haalt 8 miljoen dollar op om platformmogelijkheden uit te breiden

Cyberbeveiligingsbedrijf NetRise haalt 8 miljoen dollar op om platformmogelijkheden uit te breiden


Cybersecuritybedrijf NetRise Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het 8 miljoen dollar aan nieuwe financiering heeft opgehaald om zijn platformcapaciteiten uit te breiden, zoals dekking voor Windows-systemen en containers en de ontwikkeling van extra machine learning-modellen voor geavanceerde analyse.

NetRise, opgericht in 2020, heeft een cloud-gebaseerd software-as-a-service platform ontwikkeld dat de firmware van “extended internet of things” apparaten analyseert en continu controleert. Het platform van het bedrijf stelt fabrikanten van apparaten en zakelijke klanten in staat om bedreigingen in hun hele toeleveringsketen te detecteren, erop te reageren en ze te voorkomen.

NetRise stelt dat naarmate bedreigingen en kwetsbaarheden in de hele onderneming toenemen, commerciële en consumentenapparaten die met het internet en met elkaar verbonden zijn, een kritieke blinde vlek vormen voor teams voor beveiligingsoperaties en kwetsbaarheidsbeheer. De firmware die XIoT-apparaten aandrijft, introduceert kwetsbaarheden in een netwerk die vaak over het hoofd worden gezien, waardoor een verwaarloosd aanvalsoppervlak ontstaat.

Kenmerken van het NetRise-platform zijn onder meer continue monitoring en analyse, waarbij alle aangesloten apparaten worden beoordeeld op de nieuwste risico’s. Het platform levert wat het bedrijf noemt “holistische zichtbaarheid van risico’s” door de combinatie van analyses van meerdere soorten artefacten om een risicoscore te genereren.

Het platform biedt robuuste inventarisatie en query’s, waardoor bedrijven hun apparaatgegevens kunnen ondervragen om van een reactieve naar een proactieve houding te gaan. Andere kenmerken zijn naleving van de regelgeving en ondersteuning van softwarerekeningen.

Met deze mogelijkheden zegt NetRise klanten van zowel ondernemingen als fabrikanten van apparaten te helpen begrijpen wat er in hun apparaten en hun hele softwareketen zit om potentiële risico’s en kwetsbaarheden te identificeren. Er wordt gezegd dat het platform de tijd en kosten van beveiligingsprogramma’s voor firmware en de toeleveringsketen van software vermindert, waardoor organisaties eerder onopgemerkte problemen snel kunnen vinden en verhelpen.

“Firmwarebeveiliging is geen probleem dat gedegradeerd is tot een bepaalde vertical of industrie”, zegt Tom Pace, medeoprichter en chief executive officer van NetRise. “We hebben ons platform zo gebouwd dat ondersteuning voor zowel automotive, netwerkapparatuur, IoT voor consumenten, industriële besturingssystemen en firmware voor medische apparatuur wordt ondersteund.”

De nieuwe financieringsronde werd geleid door Squadra Ventures LLC, met deelname van Miramar Digital Ventures LLC, Sorenson Ventures LP en DNX Ventures LLC. Inclusief de nieuwe ronde heeft NetRise tot nu toe 14,8 miljoen dollar opgehaald, volgens gegevens van Crunchbase.

Afbeelding: NetRise

Uw steun is belangrijk voor ons en helpt ons de inhoud GRATIS te houden.

1-click hieronder steunt uw onze missie voor het verstrekken van gratis inhoud.

Word lid van onze gemeenschap op YouTube

Word lid van de community met meer dan 15k #CubeAlumni van experts waaronder Amazon.com CEO Andy Jassy, Dell Technologies oprichter en CEO Michael Dell, Intel CEO Pat Gelsinger en nog veel meer grootheden en experts.

“TheCUBE is een belangrijke partner voor de industrie, weet je, jullie zijn echt een deel van onze evenementen en we waarderen jullie komst en ik weet dat mensen de inhoud die jullie creëren ook waarderen” – Andy Jassy

BEDANKTSource link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.