Dierentuin Artis getroffen door ransomware – Computer – Nieuws

Dierentuin Artis getroffen door ransomware – Computer – Nieuws

Vrienden hadden laatst deadbolt ransomware op hun NAS. niet zo diep genesteld dat schaduw kopie ook encrypt was, zoals jij stelt.

Ze hadden gelukkig minder dan de helft gebruikt dus genoeg backups. Kon na een update weer in de frontpage en alles terug zetten van een herstel punt.

Zelf heb ik een encrypted backup met persoonlijke sleutel in de cloud (iDrive) voor al mijn persoonlijke data. Multimedia zou jammer zijn, maar niet het einde van de wereld.

Erg bizar overigens hoe dit kon gebeuren…. Blijkbaar had een IT kundige vriend hun NAS ingesteld en heerlijk SSH open staan en poort 22 op router geforward. Want wie wil dat nou niet….. 8)7

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 28 juni 2022 18:55]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198522/dierentuin-artis-getroffen-door-ransomware.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.