Estse knowhow op het gebied van cyberveiligheid tentoongesteld op de Balkan | Nieuws

Estse knowhow op het gebied van cyberveiligheid tentoongesteld op de Balkan | Nieuws


Het officiële bezoek liet ook het Estse bedrijf Cyberexer Technologies zien en was ook gericht op de buurlanden Montenegro en Noord-Macedonië.

De activiteit bood 30 deelnemers praktische ervaring in het verdedigen van IT-systemen die onder zware cyberaanvallen waren komen te staan. De oefenomgeving werd geleverd door het door de NAVO bekroonde Estse cyberbeveiligingsbedrijf Cyberexer Technologies.

Merle Maigre, Project Team Lead van de Estonian e-Governance Academy (eGA), medeorganisator van het evenement, zei: “Ons dagelijks leven is afhankelijk van de veerkracht van onze cyberspace.”

“Het oefenen van reacties op cyberaanvallen in een gesimuleerde crisisomgeving is een goede manier om de cyberveiligheid van onze kritieke infrastructuren en diensten te vergroten. Deze oefening is een uitstekende gelegenheid voor het trainingspubliek om de samenwerking tussen instanties en het delen van informatie te oefenen,” ging Maigre verder via een persbericht van de eGA.

De live brand cyberoefening vond plaats van 6 tot 9 juni en het project van eGA en Cybexer Technologies maakte deel uit van het door de EU gefinancierde Rapid Response Project, gericht op het vergroten van de cyberweerbaarheid in de Westelijke Balkan en gericht op het vergroten van het vermogen van Albanië, Montenegro en Noord-Macedonië om te reageren op cyberaanvallen.

EU-ambassadeur in Albanië Christiane Hohmann zei: “Er zijn gezamenlijke inspanningen nodig om de veerkracht van de cyberspace van de westelijke Balkanpartners te versterken en de overheden in de regio meer bewust te maken van cyberveiligheid. Met behulp van de beste kennis en deskundigen steunt de EU Albanië, Montenegro en Noord-Macedonië om dit doel te bereiken.”

De president van Estland, Alar Karis, woonde de oefening bij als onderdeel van Pan officiële werkbezoek aan Albanië, en werd vergezeld door zijn Albanese ambtgenoot Bajram Begaj.

Igli Tafa, algemeen directeur van de nationale autoriteit voor elektronische certificering en cyberveiligheid van Albanië, merkte op dat oefeningen als deze uniek en realistisch zijn, niet in de laatste plaats omdat het land onlangs zelf cyberveiligheidsbedreigingen en -problemen heeft ervaren.

De oefening werd gefinancierd door de EU en werd zoals gezegd beheerd door de eGA.

De eGA leidt ook de uitvoering van een uitgebreid regionaal project getiteld “EU Support to Western Balkans Cybersecurity Capacity Building”, dat loopt van maart 2023 tot februari 2026 en dat de belangrijkste instellingen in de hele regio ondersteunt op weg naar een grotere cyberweerbaarheid.

Volg ERR Nieuws op Facebook en Twitter en mis nooit een update!

Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.