Goedkoper Netflix-abonnement krijgt advertenties van Microsoft – Beeld en geluid – Nieuws

Goedkoper Netflix-abonnement krijgt advertenties van Microsoft – Beeld en geluid – Nieuws

Op dit moment ja. Niks wat Netflix tegenhoudt om advertenties niet toe te voegen aan Premium. Want de USP van Premium is niet advertentievrij (tot nu toe heeft Netflix immers bij geen enkel abonnement advertenties). De USP’s zijn 4 schermen en 4K. Niet om Netflix op ideeën te brengen, maar een zeer realistisch model is langzaamaan overal advertenties aan toevoegen, dus ook Premium. En dan met de optie Netflix+, voor €3,99 per maand kan je advertenties uitschakelen, ongeacht je abonnement.

Het goedkoopste abonnement met advertenties waar ze het nu over hebben wordt dan de Basis tier en heeft zijn werk gedaan. Lange termijn doel van dit abonnement is niet “klanten die minder willen betalen en reclame niet als hinderlijk ervaren bedienen”. Het doel is om de deur naar duurdere abonnementen en modules op een kier te zetten, om langzaam steeds verder open te doen. Ik zie goed gebeuren dat ze over een tijdje met Netflix Essentials (oid) komen waar je alleen Netflix Original content hebt. Dit voor een lager bedrag uiteraard, om “klanten die minder willen betalen en fan zijn van onze content te bedienen”. En dan kan je met modules extra films/series toevoegen van andere partijen. Of je neemt de duurste variant: Netflix Ultimate. €29,99, alle content, geen reclames, alles in 4K en op 4 schermen (precies wat nu dus Premium is en ooit €9 kostte en inmiddels €16). Oh en om het extra ‘speciaal’ te maken, kan je met Ultimate alle Original releases een week eerder al zien dan overige abonnementen.

The king is dead, long live the king.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 14 juli 2022 11:05]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/199022/goedkoper-netflix-abonnement-krijgt-advertenties-van-microsoft.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.