Mark Gurman: iPadOS 16 krijgt nieuwe multitaskingfuncties – Tablets en telefoons – Nieuws

Mark Gurman: iPadOS 16 krijgt nieuwe multitaskingfuncties – Tablets en telefoons – Nieuws

De volgende iteratie van iPadOS, versie 16, zal nieuwe multitaskingfuncties bevatten. Dat stelt analist Mark Gurman. Gebruikers zullen volgens Gurman de grootte van appvensters kunnen aanpassen en meerdere vensters tegelijkertijd kunnen manipuleren.

Volgens Gurman wil Apple met deze nieuwe wijzigingen zijn tablets meer als laptops doen aanvoelen in plaats van als smartphones. De bronnen die hij sprak, bevestigden dat Apple hiervoor enkele nieuwe functies zal introduceren in iPadOS 16. Deze moeten ervoor zorgen dat het wisselen tussen taken eenvoudiger wordt en dat gebruikers sneller moeten kunnen opmaken welke app geopend is. Het wordt ook mogelijk om de grootte van appvensters te wijzigen, al is het nog niet duidelijk hoe Apple dit zal implementeren.

Gurman schrijft dat de nieuwe functies van iPadOS een van de grotere aankondigingen zal zijn op WWDC 2022, de ontwikkelaarsconferentie die vanaf volgende week maandag van start gaat in Cupertino. Eind mei stelde Gurman dat iOS wallpapers zal krijgen met functies als die van widgets op het lockscreen. Er zou ook ondersteuning komen voor een lockscreen dat altijd aan kan blijven door de verversingssnelheid van het scherm terug te draaien.

Ipad Air 2022

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197502/mark-gurman-ipados-16-krijgt-nieuwe-multitaskingfuncties.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.