Microsoft geeft testversie Windows 11 voor vermoedelijk 23H2-update vrij – Computer – Nieuws

Microsoft geeft testversie Windows 11 voor vermoedelijk 23H2-update vrij – Computer – Nieuws

Ik heb zelf met alle operating systems gewerkt (mijn vorige werk laptop was een Macbook, ik heb een tijd Manjaro gedraaid op mijn huidige werklaptop maar nu weer Windows 11 erop).

Alle operating systems hebben hun eigen issues en hun flaws – ik geraakte op Mac OS niet zo productief als op een Windows, en had veel tooltjes nodig om de meest basale dingen te doen (bijvoorbeeld window snapping). Mijn Mac kon ook niet overweg met mijn superultrawide scherm, wat het ook vrij lastig maakte. Mijn Mac starte soms ook randomly opnieuw op voor patches die 45 minuten installatietijd nodig konden hebben.

Bij Manjaro moest ik telkens enorm prutsen om bepaalde dingen aan de gang te krijgen. Zoom crashte regelmatig (een issue dat al mijn collegas op Linux ook ervaren), batterij ging zeer snel leeg, ik had problemen met drivers en functies van de laptop die niet werkten.

Ik heb dus zeker wel andere operating systems gebruikt, meer dan genoeg. De reden waarom ik nu positief ben over Windows 11 heeft weinig te maken met stockholm syndroom.
De nieuwe Windows Terminal, die er ondertussen ook al ruim 3 jaar is, werkt ook perfect en is geweldig praktisch in gebruik. Zo direct tabs openen in PowerShell, mijn WSL Linux of wat ik ook maar wil.
Ik heb zelf ook geen last van upsells van Office (ik denk, buiten de vraag voor een trial te starten, niets meer gezien te hebben). Ik zie ook geen Candy Crush of Netflix pre-installed staan op mijn PC… op Windows 10 was dat inderdaad het geval, maar op Windows 11 is daar niets meer van te zien.
De Windows updates zijn ook al lang niet meer het gedrocht dat het ooit was.

Uit jouw reactie haal ik uit dat je precies lang niet meer met Windows gewerkt hebt, en zeker Windows 11 nog niet. Compleet begrijpelijk, gezien je slechte ervaringen, maar soms is het nodig om te kijken of er iets verbeterd is of niet: soms kunnen dingen effectief veranderen en verbeteren.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198602/microsoft-geeft-testversie-windows-11-voor-vermoedelijk-23h2-update-vrij.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.