Niantic annuleert al aangekondigde Transformers-game en ontslaat deel personeel – Gaming – Nieuws

Niantic annuleert al aangekondigde Transformers-game en ontslaat deel personeel – Gaming – Nieuws

Ik had niet verwacht dat ik al zo snel een antwoord zou krijgen op de vraag die ik afgelopen week hardop afvroeg betreffende levensvatbaarheid en populariteit van de games.

Ingress (2013), Pokémon Go (2016), Ingress Prime (edit: al is dit een update van de eerste, 2018), Harry Potter: Wizards Unite (2019, gestopt dit jaar), Pikmin Bloom (2021) en nu dus NBA All-World. Benieuwd hoe Niantic (bijna) al deze games levend probeert te houden gezien ze allemaal vergelijkbare gameplay en ervaring hebben. Zeker gezien Transformers: Heavy Metal en Peridot ook nog in de pijplijn zitten. Als een franchise als Harry Potter het al niet red, dan vraag ik me echt af hoe goed een NBA game het gaat doen, zeker buiten de VS.

Door deze game met een ‘soort van zelfde gameplay’ te schrappen zullen de andere titels in ieder geval iets meer ademruimte krijgen. De levensvatbaarheid van Pokémon Go (omzet in 2020 was 917 miljoen en 904 miljoen dollar in 2021) zal ze voorlopig als studio nog wel staande houden zoals ze zelf dus ook aangeven verwachten ze komende jaren wat zwaarder weer. Ik heb zo’n gevoel dat Ingress en Pokemon Go straks de enige zijn die straks overblijven.

In an email to staff, reported by Bloomberg, CEO John Hanke said that the company needs to reduce costs to best prepare for “economic storms that may lie ahead.”

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 30 juni 2022 11:27]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198598/niantic-annuleert-al-aangekondigde-transformers-game-en-ontslaat-deel-personeel.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.