Razer Blade 15 krijgt eind dit jaar 240Hz-oledscherm met 1440p-resolutie – Computer – Nieuws

Razer Blade 15 krijgt eind dit jaar 240Hz-oledscherm met 1440p-resolutie – Computer – Nieuws

Maar goed, flex-plekken en laptops zijn natuurlijk wel ontzettend ‘hip en happening’ (lees: goedkoop en gepusht door mensen die zelf vaak niet hetzelfde werk doen / gedaan hebben).

Ik vindt dit nogal een vreemde opmerking.
Flexplekken bestaan al sinds de komst van bedrijven. Dat is niks meer dat je ergens een bureau neerzet waar je je zooi op kan smijten en daar kan werken voor die dag. Daarna kwamen er TC’s en dat was makkelijk natuurlijk want iedereen kan op elke thinclient inloggen en voila, je profiel is op een serverfarm en altijd beschikbaar. Kan natuurlijk ook met desktops als gebruik maakt van roaming profiles op die manier.(Doen wij niet, wij hebben een RDS omgeving)

Laptops zijn benodigd geweest in de laatste 2 jaar omdat mensen thuis moesten kunnen werken in verband met de pandemie, of ben je die spontaan vergeten? dan kan je beter een laptop nemen dan elke keer een desktop mee zeulen. Daarnaast zijn er zat laptops die gemaakt zijn als Mobile Workstation. zo heb je ook banen waarbij je dat soort systemen nodig hebben in het veld.

Laptops, als je het goed doet, worden uitgekozen door een IT bedrijf of door een Interne IT afdeling. Dan ga ik er vanuit dat dit wel goed zou moeten gaan. Daarnaast is de vraag of de laptop een GPU heeft en wat voor accu er in de laptop zit, wat de instellingen zijn van de laptop en hoe oud deze is. Dan is natuurlijk ook nog het oplaad gedrag van de gebruiker van de laptop wat invloed kan hebben.

Je hoeft ook helemaal het werk niet te doen om een idee te krijgen wat je nodig hebt aan hardware voor bepaalde werkzaamheden. zo heb ik nooit CAD werkzaamheden gedaan maar met behulp van de gebruiker en google hebt ik wel een redelijke CAD PC voor deze persoon samengesteld met het budget dat er voor was.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196342/razer-blade-15-krijgt-eind-dit-jaar-240hz-oledscherm-met-1440p-resolutie.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.