Valve brengt update uit die botprobleem in Team Fortress 2 moet tegengaan – Gaming – Nieuws

Valve brengt update uit die botprobleem in Team Fortress 2 moet tegengaan – Gaming – Nieuws

Valve heeft diverse verbeteringen doorgevoerd in Team Fortress 2. Het spel kampt geruime tijd met een botprobleem. Daarom is onder meer het stemsysteem aangepast, waarbij spelers sneller bots uit de spelsessies kunnen stemmen.

Een maand geleden beloofde Valve dat het aan verbeteringen zou werken voor Team Fortress 2, nadat spelers via een online protest aandacht hadden gevraagd voor de staat van het spel. Bots overspoelen de servers van Team Fortress 2 massaal en zorgen voor overlast met spamberichten, crashes, vals spelen met bovenmenselijke speelcapaciteiten en het onterecht verwijderen van spelers uit spelsessies.

Valve heeft de beloofde update dinsdag uitgebracht. Deze moet de problemen met bots en het valsspelen gedeeltelijk oplossen. Zo kunnen de twee teams tegelijkertijd een votekick beginnen in een match. Hierdoor kunnen bots en valsspelers sneller uit de spelsessie worden gestemd. Er zijn ook verschillende exploits weggehaald, waaronder een waarmee de in-game tekstchat gewist kon worden.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198306/valve-brengt-update-uit-die-botprobleem-in-team-fortress-2-moet-tegengaan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.