‘Dell werkt aan XPS-laptop met afneembaar toetsenbord’ – Computer – Nieuws

‘Dell werkt aan XPS-laptop met afneembaar toetsenbord’ – Computer – Nieuws

Een goede vraag. Voor mij als oudere tweaker zeg ik dat een laptop en computer is die je op schoot zet en zo kan bedienen met toetsenboard en eventueel een pointer-aansturing (muis-pookje, touch-pad, touch-screen, scrolwielen… ) Een tablet is een enkele plank die je in de regel in je handen houd en waarmee je zo ongeveer alles doet. So far so good.

Vanuit de computer techniek gezien zeg ik dat een laptop ongeveer uit 2 planken bestaat met een scharnier er tussen. In de regel zit zo ongeveer alle techniek van een laptop in het onderste deel waar aan de bovenkant een toetsenboard zit en eventueel ook de pointer-aansturing. Het scherm deel is er praktisch alleen voor het beeldscherm en is scharnierend gekoppeld. In de regel zit in het scherm deel ook de antenes maar in de regel niet echt veel meer. Plat gezegd: Het onderste deel met het toetsenbord is de computer, het scherm kan er (in theorie) vanaf.

Daarmee vraag ik mij af wat en hoe er bij deze dell aan techniek in het toetsenbord deel zit. Als het scherm als tablet gebruikt kan worden, dan zit daar in ieder geval alle techniek in voor dat doel. Dan is het toetsenbord deel dus alleen maar toetsenbord en verder vooral extra/aanvulling zoals extra accu of extra opslag of extra aansluitmogelijkheden.

Mijn persoonlijke idee: Mijn dubbel-te-vouwen, 11-inch chromebook (pricewatch: Lenovo IdeaPad Flex 3 CB 11IGL05 (82BB0012MH)) voldoet ook als tablet en vervangt (ook) de 10-inch samsung tablet (pricewatch: Samsung Galaxy Tab S2 9,7″ WiFi 32GB (2016) Zwart).

[Reactie gewijzigd door beerse op 26 mei 2022 12:27]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197256/dell-werkt-aan-xps-laptop-met-afneembaar-toetsenbord.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.