Google stelt Fuchsia OS voor Nest Hub Max beschikbaar – Beeld en geluid – Nieuws

Google stelt Fuchsia OS voor Nest Hub Max beschikbaar – Beeld en geluid – Nieuws

Google is begonnen met het vrijgeven van Fuchsia voor de Nest Hub Max. Een kleine groep gebruikers die deelneemt aan het Preview Program, kan als eerste de software ontvangen. Die verschilt wat functionaliteit betreft niet van de Android Things-implementatie.

De uiteindelijke verspreiding van Fuchsia OS naar alle bezitters van een Nest Hub Max moet volgens Google vlotter verlopen dan die naar de Nest Hub vorig jaar. Dat slimme scherm uit 2018 was het Nest-apparaat dat werd overgezet naar Fuchsia OS. De eerste apparaten kregen de software toen in mei en in augustus begon Google de software voor alle gebruikers beschikbaar te stellen.

De Nest Hub Max heeft een groter scherm dan de Nest Hub en een camera. Volgens 9to5google verhoogt de aanwezigheid van een camera de druk op Google om de update vlekkeloos te laten verlopen, vanwege de rol die het apparaat kan spelen bij beveiliging in woningen.

Hoe dan ook moeten gebruikers weinig merken van de overstap naar Fuchsia OS, aangezien het om het onderliggende OS gaat en er geen nieuwe functies worden toegevoegd. Google bracht de Nest Hub en Nest Hub Max uit met Android Things, een speciale, uitgeklede versie van Android voor internet-of-thingsapparaten.

Fuchsia is niet ontwikkeld rond een Linux-kernel, maar de door Google zelf ontwikkelde Zircon-kernel. Google wil de software als general-purpose-OS met de focus op beveiliging, updates en prestaties inzetten voor meerdere apparaten.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198376/google-stelt-fuchsia-os-voor-nest-hub-max-beschikbaar.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.