Microsoft test functie in Edge om afbeeldingen te bewerken voor het opslaan – Computer – Nieuws

Microsoft test functie in Edge om afbeeldingen te bewerken voor het opslaan – Computer – Nieuws

Op zich handig om snel screenshots te maken met markering. Dit zit nu ook in Whatsapp (quick markup), en in Teams lukt je dit via plugin ook. Maar dit zit in Windows toch al gewoon in de snipping tool (al dan niet via prnt scrn)?
Als ze die Snippingtool/Print screen via context menu gewoon aanroepen, en dan meteen naar voren zetten na maken screenshot, kun je meteen editen en saven. Geen extra functie in de browser, maar gewoon gebruik maken van wat er al is.

Daarnaast mis ik alsnog de handige functie van bijv Firefox, waarbij je screenshots van web-elementen, visible page of complete page kunt maken.

En bij de Snippingtool moet ook gewoon een functie komen dat er een auto-save met follownumber op zit als je 3 screenshots achter elkaar maakt, ipv nu dat de nieuwste screenshot je oudere overschrijft als je hem niet tussentijds saved als bestand.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198810/microsoft-test-functie-in-edge-om-afbeeldingen-te-bewerken-voor-het-opslaan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.