Ontwikkelaar van Alien: Isolation werkt al vier jaar aan nieuwe scifishooter – Gaming – Nieuws

Ontwikkelaar van Alien: Isolation werkt al vier jaar aan nieuwe scifishooter – Gaming – Nieuws

Creative Assembly, de ontwikkelaar van Alien: Isolation, werkt al vier jaar aan een nieuwe firstpersonshooter met scifithema.

Alle fans van Alien:Isolation lekker maken met een game die totaal anders gaat worden?
Isolation is overduidelijk geen shooter, en als je dat een leuke game vindt dan zit je niet zo snel te wachten op nog een schiet-maar-op-alles-wat-beweegt spel, daar zijn er al zo veel van.

Alistair Hope, creatief directeur van de studio, zegt dat er veel aandacht aan detail en authenticiteit wordt besteed. Ook zou het team zich sterk inzetten om ‘het bronmateriaal te begrijpen’, maar Hope geeft geen duidelijkheid over wat dit bronmateriaal is. Chief product officer Rob Bartholomew van Creative Assembly benadrukt dat het om een ‘nieuwe IP’

Het is lekker vaag allemaal. Ik heb het bronartikel niet gelezen, maar het lijkt bijna alsof dit niet hun eigen IP is, maar gebaseerd gaat worden op iets nieuws van iemand anders. Het is sowieso wel nuttig om te begrijpen waar je mee bezig bent en om aandacht te besteden aan je product, dus het lijkt een beetje een aaneenschakeling van non-argumenten.

De studio heeft goede games geproduceerd, en A:I was/is een spannend stealth spel, met een leuke mix van stealth, puzzel en actie. Het is in mijn opinie ook een van de beste “sfeer”games. Door in first-person te spelen wordt je heel goed in het spel gezogen. Het ligt je of niet, dat is persoonlijk, maar de studio is zeker in staat om goed spel te maken en ik ben benieuwd :)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198290/ontwikkelaar-van-alien-isolation-werkt-al-vier-jaar-aan-nieuwe-scifishooter.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.