Premier Rutte verstuurde gemiddeld rond 1340 berichten per maand via oude Nokia – IT Pro – Nieuws

Premier Rutte verstuurde gemiddeld rond 1340 berichten per maand via oude Nokia – IT Pro – Nieuws

Ik denk ook niet dat de politiek bewust verkeerde intenties heeft, maar dat is wat mij betreft weinig relevant.

… Dikke kans dat 90% van die berichten bestaat uit: “OK”, “Ben wat later, sta in de file”, …

Dat zou kunnen, maar dat is niet meer te controleren.
Het belangrijkste is:
De regering is in de vorige periode afgetreden vanwege de toeslagenaffaire. De overheid is er zodanig niet in geslaagd een competent systeem op te zetten wat informatie van burgers verwerkt en daardoor ernstig dupeert, dat het daardoor genoodzaakt was af te treden.

Hoe kan er dan uitgelegd worden dat de minister-president, die zelf een significante rol heeft gespeeld in die toeslagenaffaire, die nu weer in dezelfde rol als minister-president zit, op deze manier met informatie omgaat?
Ik denk dat we nog een hele lange weg (>10 jaar) te gaan hebben voordat het in de politiek op een acceptabel niveau doordringt hoe er met informatie omgegaan moet worden. Er is nu geen enkele partij, zelfs de piratenpartij niet, die een goed verhaal kunnen vertellen wat betreft informatie in de politiek.

Ik heb afgelopen week serieus getwijfeld om informatie van mijn kind niet met het RIVM te delen (uiteindelijk wel gedaan). Ik vind het belangrijk om kennis te delen, om er van te leren, maar mijn vertrouwen in de overheid is zó gedaald, dat ik me nu nog lichtelijk bezwaard voel dat ik het heb gedaan.

En het ergste van allemaal is: wat informatie betreft staat de wereld in brand. Schandaal na schandaal komt aan het licht, de overheid is afgetreden vanwege de toeslagenaffaire, Facebook/Meta verzamelde illegaal gevoelige medische gegevens van patiënten, zonder toestemming. En minder recent zijn de onthullingen van Snowden en PRISM, dus het is niet alleen maar actueel. En dan hoor ik van de week nog een collega zeggen dat hij niks te verbergen heeft ;( . Hij moest eens weten …

Ik hoop dat we een keer wakker worden en er actie komt. De boeren gaan nu in actie, vanwege het stikstofbeleid. Dit gaat weinig opleveren, de stikstofuitstoot moet uiteindelijk omlaag en dat gaat pijn doen. Corona? Idem: maatregelen waren/zijn nodig (en helpen), en dat doet soms pijn.
Maar waarom voert niemand actie tegen bijvoorbeeld de sleepwet?

Ik hoop echt dat we een keer wakker worden en politieke partijen wat minder aandacht gaan besteden aan de etnische samenstelling (waar de afgelopen 20+ jaar belangstelling voor was, zonder resultaat), maar meer aandacht komt voor onze gegevens.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198580/premier-rutte-verstuurde-gemiddeld-rond-1340-berichten-per-maand-via-oude-nokia.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.