Slachtoffers melden flink minder hoog schadebedrag door datingfraude – IT Pro – Nieuws

Slachtoffers melden flink minder hoog schadebedrag door datingfraude – IT Pro – Nieuws

Datingsites zijn verkopers in hoop is mijn ervaring. Iedereen hoopt dat hij/zij “de ware” tegenkomt, de uitzondering op de regel is. De realiteit is dat je “alles” op een datingsite kan tegenkomen wat in het normale leven ook gebeurd. Ook oplichters, neppers, ghosters, serial daters en gewone mensen met alledaagse zorgen en levens. Kijk je op de statistiek pagina van een willekeurige “serieuze” dating site, zie je dat er vrijwel altijd een mannenoverschot is. Zelfs als elke ingeschreven vrouw een man vindt, blijven er (veel) mannen over. Je kan de “sfeer” vaak proeven in blog reacties. Er is vaak iets van een “sharing” of “iets ondernemen”. Het elkaar de maat nemen, eenzaamheid en een gebrek aan empathie voert vaak de boventoon. Vaak leden die al jaren ingeschreven zijn, soms vermoed ik dat het een vervanging is voor “goede tijden slechte tijden”. Ik leerde al snel weg te blijven van die onderdelen uit de hoopfabriek.

Gelukkig zelf niet opgelicht toen ik nog ingeschreven was bij zo’n hoopfabriek, het kostte mij veel tijd om door al die ellende van “weduwen die een man zoeken” likes of “X vind je profiel leuk”. De profiel tekst is in perfect Nederlands, leuke foto, interessant verhaal. Eerste rode vlag is dat ze in een PB geen antwoord geven op mijn vragen, vragen stellen over zaken die in mijn profiel stonden. Soms is dat PB al in slecht Nederlands geschreven. Tja, dan verder via e-mail want “moeilijk” via datingsite. Die e-mail is in slecht Nederlands geschreven, dan komt de aap uit de mouw. Zakenvrouw weduwe met een zielig verhaal “geëmigreerd naar Engeland, man overleden, wil terug naar Nederland, zit helemaal alleen in een hotel”, iets met God.

Nu is het zo dat ik “gratis” profielen, op het eind negeerde. E-mail notificatie uitzette als “iemand mij leuk vond”. Verspilling van tijd. “Ze” maken een profiel aan, strooien likes rond, wachten tot de vis bijt, na een dag of twee zijn de profielen weer weg, om dan opnieuw te beginnen. Schijnbaar loont het voor “hen” anders deden ze het niet meer.

De helpdesk blijkt ook maar een script te volgen, die met algemene kreten komt. Over het algemeen blokkeren ze het profiel wel, het is wel een kat en muis spelletje.

Dating sites kunnen werken, ik vond er een lieve vriendin. Het kostte mij veel meer tijd en energie dan ik mij realiseerde.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198368/slachtoffers-melden-flink-minder-hoog-schadebedrag-door-datingfraude.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.