Ring verhoogt prijzen van Basic-abonnement met dertig procent – Beeld en geluid – Nieuws

Ring verhoogt prijzen van Basic-abonnement met dertig procent – Beeld en geluid – Nieuws

Ik heb ook een Ring alarm en betaal 10 euro per maand.
Daarvoor heb ik dan ook een gsm-backup voor het alarm, bellen bij alarm, opslag van onbeperkt aantal camera’s en deurbellen, 10% korting op producten (bovenop de aanbiedingen) en onbeperkte garantie op de producten. Gaat het ooit stuk, krijg je gratis een nieuwe. En dat doen ze ook echt, genoeg voorbeelden op internet van te vinden. Zelfs van mensen die een nieuwer model kregen omdat hun model niet meer bestond ten tijde van de claim.
Dus al met al krijg je voor die 10 euro best veel waar voor je geld.

Hiervoor had ik een Woonveilig-alarm. Daar betaalde ik 8,95 per maand en het enige wat ze daarvoor deden, was zorgen dat een computer belde in geval van alarm. Alle andere dingen kostten extra. En nieuwe batterijen voor in de sensoren waren daar belachelijk duur. Je verwacht voor abonnees een korting dan op batterijen ofzo, maar nee, ze waren serieus gewoon de duurste van het hele internet ermee.

Het systeem van Google heeft vergelijkbare prijzen, maar veel duurdere camera’s of bellen. En Google had ook wat fijns. Ik had een gen1-abonnement (30 dagen 24/7 opname voor 5 euro pm) en dat bestaat niet meer, maar zolang je dat hebt kan je dat altijd houden. Netjes. Maar vervolgens was mijn credit card verlopen en heb ik daar van Google nooit een melding van gehad. Wel keurig van Spotify en nog wat andere diensten waar ik het abonnement via credit card mee betaal. Google niet. Wel 1 dag na het verlopen van het abonnement (wat ik al jaren en jaren had) een mail dat het abonnement is afgelopen en alles is gewist. Klantenservice vond het heel vervelend maar konden uiteraard niets doen.

Oke, ik ben beetje off-topic nu maar Ring/Amazon is echt zo gek nog niet hoor.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197486/ring-verhoogt-prijzen-van-basic-abonnement-met-dertig-procent.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.