Wikimedia Foundation-vrijwilligers stemmen tegen accepteren van cryptodonaties – IT Pro – Nieuws

Wikimedia Foundation-vrijwilligers stemmen tegen accepteren van cryptodonaties – IT Pro – Nieuws

Jammer dat je niet op het eerste stuk reageert. Dat was nou net de crux van mijn post.

Ja duh, maar je kunt er niet bij. Ja ik weet van hardwaretokens. maar ergens moet het de “chain” weer in. crypto is inherent een digitaal ding. Zonder de infrastructuur is het niets.

Dat is waar, al denk ik dat je je anno 2022 kan afvragen of een langdurige downtime van internet realistisch is, laat staan in de toekomst. Een kortdurende downtime hoeft zeker geen probleem te zijn.

Goud is legaal betaalmiddel. De bakker kan het accepteren. Je miste volledig het punt. Wat als hij het niet MAG accepteren.

Dat is heel kort door de bocht. We hebben verschillende vormen van goud, waaronder beleggingsgoud. Daarnaast is in de basis alles wat ruilbaar is een betaalmiddel, crypto inclusief.
In 1933 onder Executive Order 6102 werd het ook verboden om goud te bezitten in de Verenigde Staten, en werd men verplicht goud in te leveren. Daarmee was het door een politieke beslissing ook niet toegestaan om bij de wet goud te accepteren als betaalmiddel.

Wat denk je, was goud waardeloos in die tijd? Had je toen niks aan goud?

Tuurlijk, ging “uitstekend” in Venezuela. Als een land geen eigen geld meer heeft moet je, je afvragen wat er nog meer aan de hand is. En als landen lenen accepteert niemand is met zulke enorme fluctuaties in waarde als een cryptomunt. Landen lenen internationaal en lange termijn.

Venezuela erkent Bitcoin niet als legal tender, dat is El Salvador. Dat blijft een raar land, waar inderdaad meer aan de hand is. Tegelijkertijd kan je ook onmogelijk stellen dat het door Bitcoin slechter is gegaan daar.
Verder is het erkennen als legal tender iets heel anders dan je staatskas omzetten in een fluctuerende crypto. De enige weg naar langzame acceptatie is überhaupt die fluctuaties accepteren; na verloop van tijd worden die vanzelf kleiner totdat er stabiliteit wordt gevonden. Als je naar procentuele wijzigingen kijkt binnen een week of maand sinds de eerste halving, dan klopt dat precies.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195558/wikimedia-foundation-vrijwilligers-stemmen-tegen-accepteren-van-cryptodonaties.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.